Начало България Студ сковава цялата страна, очакват се и валежи от сняг

Студ сковава цялата страна, очакват се и валежи от сняг

1031
студ, сняг

През следващото денонощие южно от България ще преминава циклон, който ще е причина за динамичното време в страната. Ще духа умерен северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от север-североизток и привечер ще се усили. Ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в южните и планинските райони от страната, където в комбинация с вятъра ще има условия за виелици. Почти без валежи ще е в Североизточна България. Температурите ще се понижат и минималните ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще са предимно между минус 2° и 3°.

В планините ще е облачно, ветровито и с валежи от сняг. В Рило-Родопския масив снеговалежите ще са значителни и ще има условия и за навявания. Ще духа силен и бурен североизточен вятър и с него температурите ще се понижат. Усещането ще е за мразовито време. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще се усили. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 2° и 4°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

предишна статияЕдна от зодиите да бъде щедра, друга ще се скара с приятел
следваща статияАПИ: На много места вали сняг, пътните настилки са мокри и хлъзгави