Причините за ред опасни състояния и болести са много по-дълбоки, но и далеч по-елементарни от онова, което можете да предположите. Стрес, тревоги и страсти, на които се поддаваме, за да избягаме от стреса и тревогите, задръстват все по-грубо ежедневието ни, отнемат ни времето и силите, разболяват.  Седем тревоги и страсти са особено опасни. Важно е да ги познавате и да съумеете да се избавите от тях. Самопознаването  е ключът за защита и спасение, изхвърлете „отровите“ от себе си, съветват в health-eu.

ДЪЛГАТА СКРЪБ ТРОВИ

Диагнозата “смърт от скръб” е поставяна от столетия. Изразът не е художествен образ, художествена измислица. Силната продължителна тъга наистина може да убие човек за кратко време.

Редуването на тъга и радост са ежедневие, но има дълбоко заседнала, неизречена, разяждаща скръб, както и обида, които задръстват и деня и нощта ни. Постоянно мислим за това, търсим причината, вината в себе си, „дишаме“ само мъката, скръбта, обидата. Това ни разрушава, руши белия дроб и сърцето. За да продължите да живеете пълноценно, трябва да се освободите от това бреме, от причината за постоянна тъга. Каквото и да се случило, животът трябва да продължи, преодолейте го, преодолейте се и не се самоубивайте.

ГНЕВЪТ Е ВЗРИВНО УСТРОЙСТВО

Със сигурност сте го изживявали : бурен скандал, отново несправедливо обвинение – у дома, в офиса, нова интрига срещу вас ви взривяват вътрешно. Всичко вътре във вас кипи, гневът ви дави, дясната страна на тялото леко се вцепенява, стомахът се свива, в устата се появява горчив вкус.

Всичко това го причинява гневът – истинско взривно устройство. Разкъсва на парчета защитната енергия, отговорна за волята и спокойствието. Токсичната енергия на гнева след експлозията засяда в коремната област, създавайки блок. Това в крайна сметка води до тежко увреждане на черния дроб. За да не бъдете ударени е необходимо само малко повече самомобилизация и самообладание.

ЗАВИСТТА УБИВА РАДОСТТА И ЛЮБОВТА

Завистта за чуждите успехи не е рядко явление. При някои е ежедневие. Пречи да действаме рационално и правилно. Случва ви се, нали. Дори и да не признавате, често става. Тази емоция също е отровна.

Завистникът страда перманентно, изплуват скрити проблеми, болести, нещастията на другите започват да го застигат и него. Огромната топка с отрицателна енергия ранява, страдат и астралното и физическо тяло. Силно биват поразени биологичните филтри за токсините : черният дроб и бъбреците. Както лошата храна и мръсният въздух, така и лошите страсти и емоции тровят организма и блокират органите за детокс. Завистта също може да овладяна. С активна самодисциплина.

СЪЛЗИТЕ РАЗТОВАРВАТ, НО НЕ ВИНАГИ

Сълзите са надежден начин за разтоварване, за изхвърляне на негативни емоции. Но това е така само в изключителни случаи.

Ако се просълзявате за щяло и нещяло, това може да порази обвивката на сърцето. За да избегнете този риск, е необходим силен самоконтрол, автотренинг. Добър начин е превключването от сълзи на смях, това работи отлично.

СТРАХЪТ ИЗСМУКВА ЖИЗНЕНИТЕ СИЛИ

Страх от неизвестност, от бъдещи събития или страх с корен в мналото, парализира защитните ни сили и енергия, от страх ставаме по-уязвими.

Волевата защита започва да работи неправилно, улавя и задържа лошата енергия, вместо да я оттласква и изхвърля. Рано или късно такъв мощен блок в организма ни води до диабет, до болести на жлъчката, причинява стомашни язви. Противоотровата е воля.

И ПРЕКОМЕРНАТА РАДОСТ Е ОПАСНА

Смятаме, че положителните емоции са само за добро. Те ни дават сила през целия живот, помагат ни да започнем и да развиваме приятелства, да изграждаме отношения със семейството и близките. Но винаги ли това носи ползи?

“Сърцето е щастливо да болка”, “сърцето ми се сви от щастие”! Добре известни изрази и не са празнословие. След изблика на бурна радост от някое събитие, се чувстваме опустошени. Медицински доказано е, че свръхсилните емоции водят до сърдечно-съдови заболявания, вкл.могат да предизвикат инфаркт.

Тук отговора дават експерти, практици и духовни учители  -съветват с повече разум да се поддържа добро, постоянно равновесие във всички емоции, независимо дали са от радост или тъга.

ПРЕКОМЕРНАТА ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА ВРЕДИ И НА ВАС, И НА ДЕЦАТА

Децата идват на този свят наистина безпомощни, но всяко бебе се ражда независима личност, със своя съдба. Прекомерната грижа в началото, както и натрапчивата грижа, когато детето започва да става самостоятелно или още по-лошото, когато то вече е станало възрастен, са страхотен, изключително опасен тормоз. Самонаказание за родителя, постоянно наказание и стрес за детето, младежа, за вече порасналия син, дъщеря. Такова поведение унищожава дотолкова мощно защитните жизнени сили, че създава условия за тежка депресивност и трайни психически увреди, дори за развитие на ракови заболявания. Затова живейте и с малкото, и с порасналото дете като с най-прекрасния дар в живота си, като с приятел за много обич и доверие, чиято свобода и способност за самостоятелна изява са особено важни. За да стане утре детето можеща, силна и реализирала се  личност – истинският смисъл на всеки родителски живот.

 

предишна статияПорно звезда се изправя срещу Путин на президентските изборите
следваща статияСтилиян Петров отново изпитва удоволствие от футбола