Начало Водещи Столичният кмет предложи да има улици на имената на Навални и Таков

Столичният кмет предложи да има улици на имената на Навални и Таков

129
Васил Терзиев
Васил Терзиев

Столичният кмет Васил Терзиев заяви, че иска да направи улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиян Таков. Той обясни, че темата за имената на улиците в София трябва да се обсъди, но сега не е подходящия момент за това. Терзиев коментира, че е необходимо да се осигури по-добра основа за развитието на града преди да се заемем с идеологически въпроси, които винаги са предмет на разногласия.

Относно избора на председатели на комисии в Столичния общински съвет, Терзиев посочи, че не е нормално най-голямата политическа сила в съвета да има председатели на комисии, които не са свързани с големите проблеми на столицата. Той изрази надеждата си да види разпределение на председателските места, което да следва политическа логика и да отчита тежестта на всяка политическа формация.

Относно честванията на Деня на защитниците на отечеството, Терзиев каза, че ако някой иска да протестира, трябва да отиде пред външното министерство. Той сподели, че получил нота от Министерството на външните работи с молба за осигуряване на безопасно протичане на проявата, като поясни, че не може да разреши или забрани протеста.

Терзиев коментира и отмяната на извънредната точка от дневния ред на заседанието на Столичния общински съвет относно участието на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“. Очаква се СОС да одобри провеждането на извънредно заседание на 27 февруари, на което докладът да бъде разгледан.

Относно напрежението около кмета на район „Илинден“ Емил Бранчевски, Терзиев каза, че той заслужава шанс да оправи нещата, от които са недоволни хората, но ако не успее, ще се обсъди какво следва. Той подчерта, че не може лично да се свързва с него, тъй като има достатъчно проблеми и предизвикателства.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияКремъл за „луд кучи син“: Думите на Байдън за Путин позорят и унижават САЩ
следваща статияЕмил Соколов за ДЕБАТИ: Както ПП-ДБ са естествени партньори, същото се случва и с ГЕРБ-СДС и ДПС