Начало България Стоичков към испанския вицепремиер: Къде и за какво да ме съдиш, ма...

Стоичков към испанския вицепремиер: Къде и за какво да ме съдиш, ма госпожо?

1930

Вече бившият почетен консул на България в Испания Христо Стоичков няма да се извини на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Санта за обидните реплики след референдума в Каталуния.

Футболистът я обвини, че е франкистка, включително и непълнолетния й син. Бившият футболист поиска оставката й заради намесата на полицията, а тя от своя страна обяви, че ще го съди.

„Испанците си правят каквото си искат и тая тръгнала да ми говори, че щяла да ме съди. Къде и за какво да ме съдиш, ма госпожо? Че има кръв? Че има насилие, хората видяха за какво става въпрос – каква си и що си и твоето правителство. Също ще защитя и други провинции в Испания, където има насилие. Ама това е съвсем нормално. Как да й се извиня? За кое? Че има кръв и насилие, че има проблеми с хората ли? За това няма шанс да се извиня, ама никакъв шанс. А това, че нашето министерство или нашата управа нещо им е хрумнало днес да излязат и да кажат, че България застава зад Испания и показва червен картон на Христо Стоичков, мен това въобще не ме притеснява. Винаги съм играл за България и на едната ми ръка е било българското знаме, а дали на другата ще сложа това на Каталуня, зависи само от мен”, заяви Христо Стоичков пред Нова телевизия.

Той добави, че заемайки страната на Испания, българските власти са му показали червен картон заради  Каталуния.

В испанското издание „Марка“ също са коментирали казасуса. Може да прочетете статията им ТУК.

предишна статияТуитни в мрежата какво хапваш или как ресторантите се приспособяват към социалните мрежи
следваща статияСамо на 18, а вече милионер (ВИДЕО)