Начало Водещи Стилът на Меган Маркъл като част от кралското семейство

Стилът на Меган Маркъл като част от кралското семейство

1133
Меган Меркъл

Очарователната и елегантна Меган Маркъл желае да освежи британския дрескод. В момента тя приспособява гардероба си, така че да отговаря на новата й роля.

Докато се подготвя да се омъжи за принц Хари на 19 май, бившата американска телевизионна актриса, едва ли ще бъде видяна отново в разкъсани джинси, супер къси панталонки или с дълбоки деколтета.

Като знак за новите си отговорности, 36-годишната актриса вече е закрила профила си в Instagram, където често позираше в секси или небрежен вид. Този вид снимки отиват на телевизионна знаменитост, но не и на кралска съпруга.

Омъжвайки се за внука на кралица Елизабет II, тя също така се омъжи за институцията, където вековни традиции управляват почти всички аспекти на живота на краля – включително дрехите, които той носи.

„Кралските дрескодове са много традиционни, особено когато членът на семейството изпълнява задълженията си спрямо короната“, каза Грант Харолд, бивш иконом в Дома на Уиндзор.

Експертът по кралски етикет, който е работил за наследника на трона принц Чарлз и синовете му принц Уилям и Хари, каза, че Маркъл може да последва примера, даден от съпругата на Уилям – Кейт Мидълтън.

„Както видяхме с херцогинята на Кеймбридж, шапките са част от кралския костюм и вероятно ще видим Меган Маркъл да носи шапки по-често“, каза той.

Тя също ще трябва да свикне с носенето на телесен цвят чорапогащи, с избягването на всякакъв ексцентричен лак за нокти и трябва да внимава с дължината на роклите и полите си.

„Костюмите са по-скоро лично решение, но роклята винаги трябва да бъде правилната дължина до коляното или под коляното и никога по-къса”, казва Харолд.

принц Хари и Меган Маркъл

От обявяването на годежа им през ноември, стилът й е елегантен: дълги рокли, пуловери, класически палта в невероятни цветове.

Имаше някои изключения: тук черни дънки, голи крака там, но едва ли са достатъчни, за да предизвикат революция в двореца.

В края на краищата, Маркъл все още не е омъжена за „институцията“ и й предстои да научи още доста.

Като любител на модата Маркъл отдавна е култивирала небрежен калифорнийски вкус, който е намигване за възпитанието й в Лос Анджелис: удобно облекло с къси панталони и джапанки.

Принц Хари

Но след като заема главна роля през 2011 г. в американската юридическа драма „Костюмари“, където тя изиграва старши съветник, нейният вкус стана символ на бизнес шик.

„Модата на „Костюмарите“ е прекрасна, а и ме образова, благодарение на дизайнерите, които много добре знаеха какво ще ми стои”, казва Маркъл в интервю.

„В нормален ден обичам да нося рокля от шифон, пантофки и късо яке”, казва тя.

„Вероятно е да нося дънки, хубава блуза и блейзър”, споделя още Маркъл.

Тя споменава Емануел Алт, главен редактор на списанието „Vogue Paris“ и американската актриса Гуинет Полтроу като вдъхновение, две влиятелни модни фигури, които са силно копирани от своите стилни почитатели.

Меган Маркъл

Маркъл „е малко Грейс Кели, доза Алиша Кийс, щипка Амал Клуни и доста Кейт Мидълтън”, написа френското списание за мода „Мадам Фигаро”.

Кристин Рос, която редактира блога на Меган – „Mirror“, посветен на гардероба на Маркъл казва, че стилът на звездата е „модерен и в крак с тенденциите, докато заедно с това се запазва класическата елегантност“.

„Меган определено ще донесе младежка, жива промяна в кралското семейство“, каза Рос.

„Тя е много различна от другите кралски особи, тъй като тя е американка, това със сигурност ще й даде друг поглед над нещата”, допълни Рос.

Меган Маркъл

Нейната сватбена рокля е пазена в тайна и ще се съхранява до самия ден. Вероятно тя ще даде намек за стила, който Маркъл би могла да приеме, след като се омъжи за кралското семейство.

В продължение на няколко седмици Лондон се чудеше кой ще създаде роклята. Говореше се за имена като Бърбъри, Ралф и Русо, Виктория Бекъм, Роланд Мюре, Ердем и Александър Маккуин.

На 19 май в замъка Уиндзор светът ще получи отговора на този въпрос.

предишна статияТези снимки ще разтопят сърцето ви: принц Луи и принцеса Шарлът
следваща статияОчакват се интензивни валежи и градушки