Начало Водещи Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

Стачка във Fiat заради трансфера на Роналдо

1652

Работниците в завода на Fiat в Мелфи (Италия) обявиха стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) в Ювентус. Привличането на португалеца ще струва 105 млн. евро на италианския клуб и профсъюзите считат, че такива разходи са недопустими във времена, когато служителите имат финансови трудности, съобщама Football Italia.

Най-голяма профсъюзна организация в Италия – Unione Sindacale di Base, смята, че голяма част от средствата по трансфера на Роналдо ще бъдат осигурени от холдинг Exor, в чийто състав влизат компаниите Fiat и Ferrari. Представители на организацията припомнят, че собствениците на двете марки непрекъснато твърдят колко са трудни времената за двете компании и как всичко ще се оправи с пускането на нови модели, които така и не се появяват.

Служителите са категорични, че средствата трябва да бъдат инвестирани в производството, а не да бъдат харчени за футболисти. Според тях, именно хилядите сътрудници и работници носят печалба на холдинга, но самите те те получават нищо от това.

Предриятието в Мелфи е едно от най-модерните в света, като в него бяха инвестирани над милиард евро. Сега на конвейра в FCA Melfi се произвеждат Fiat 500X и Jeep Renegade, а общият брой на работещите в завода е 8000 души.

предишна статияХърватия бе такъв аутсайдер, че дори не присъстваше във FIFA 18 до май
следваща статияСамо един от тези плодове на ден предпазва от нелечимо заболяване на мозъка