бира

Мексиканската пивоварна компания Grupo Modelo обяви, че временно ще спре производството на бирата Корона, както и други марки бира.

Мярката се налага тъй като правителството я класира сред предприятия, чиято дейност не е от съществено значение за икономиката и трябва да бъде спряна за периода на карантинните мерки. Съобщи Daily Mail.

Grupo Modelo вече е започнала да намалява обемите на производство и ще го спре до неделя, 5 април. Компанията ще продължи да поддържа производствените мощности при възможно най-ниско натоварване, за да могат те да бъдат лесно стартирани отново.

Компанията отбеляза също, че производството на бира се класифицира като селскостопанска дейност, която се счита за жизненоважна за икономиката на страната.

„Ако федералното правителство счете за необходимо да изясни и потвърди, че бирата все още е селскостопанска продукция, ние сме готови да приложим план, според който 75% от персонала ще работи от дома, но в същото време ще бъде възможно да се осигури доставката на бира“

, се казва в съобщението на компанията.

На 2 април в Мексико е имало 1510 случая на коронавирусна инфекция и 50 смъртни случая. Ограниченията за работата на несъществени предприятия бяха въведени на 30 април.

Очаква се Heineken, който произвежда Tecate и Dos Equis в Мексико, също да прекрати производството. Компанията обяви на 1 април, че спира доставката на стоки, което предизвика бурно търсене на бира в страната.

предишна статияПродажбите на автомобили в Германия се сринаха, затварят автокъщи
следваща статияВисшата лига няма да възобнови работата си в началото на май