Левски

Бившият собственик на Левски Спас Русев направи огромен жест към 26-кратните шампиони на България, навръх своя 66-и рожден ден. Бизнесменът реши с лични средства да покрие задължението от около три милиона лева на клуба към „Виваком“.

Както е известно, Спас Русев е най-големият акционер в компанията, която беше и генерален спонсор на столичния гранд по време на неговото управление на клуба, в периода през 2017 и 2018 г. Предвид това, че компанията, в която има множество акционери, сред тях руски, американски и австрийски фондове, изискващи дължимото към тях от „сините“, Русев сам предложил на борда на директорите в компанията той да поеме задълженията клуба. Това било прието от „Виваком“, като така задълженията на 106-годишния клуб са вече с три милиона лева по-малко.

„Благодаря за поздравленията за рождения ден. Да, истина е, че поемам с лични средства задълженията на Левски към „Виваком“. Вече съм говорил с борда на директорите в компанията, като всичко е уточнено. Радвам се, че ще мога да помогна на Левски в този тежък момент. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че феновете направиха страхотни неща, за да може тяхната любов да съществува. Не искам да говоря за моята част от управлението.

Единственото сигурно е, че Левски ми влезе във вените, а също така, че няма никога да забравя атмосферата и пълния с над 30 000 „сини“ фенове стадион „Васил Левски“. Най-много съжалявам, че нямахме късмет да ги зарадваме с трофей, въпреки че заслужавахме. Това обаче е спортът. Надявам се, че тази година Левски ще успее да вдигне купата. Многократно съм заявявал, че Наско Сираков е една от най-големите легенди в досегашната историята на Левски. Много се радвам и съм щастлив, че акциите са в негови ръце. Пожелавам му от сърце на добър път и успех в това трудно начинание“, сподели Спас Русев пред Sportal.bg.

предишна статияДа си купиш кола, „заредена” с кокаин
следваща статияСвлачище отнесе норвежко селище в морето (ВИДЕО)