Начало Водещи Спасител в Тайланд спечели почти един милион долара от лотария

Спасител в Тайланд спечели почти един милион долара от лотария

1123
лотарията

Спасител, който работи на плажа Патонг на остров Пукет в Тайланд, спечели 30 милиона бата или 961,000 долара от тайландската държавна лотария, съобщава интернет -портал Thaier, цитиран от РИА Новости.

Тридесет и две годишният жител на Пукет Нара Налак, който работи като спасител в продължение на 15 години на плажа Патонг, купил за първи път повече от един лотариен билет миналата седмица.

„И по-рано съм купувал лотарийни билети, но само по един билет. Сега, по някаква причина реших да купя пет билета, от търговеца, когото познавам от много години, той често идва в Патонг. Хареса ми комбинацията 767. Взех комплект от 5 билета с тази комбинация“, разказва спасителят.

Всичките пет печеливши билета, закупени от него, са издадени под номер 109767. Това са пет от 12 билета с номер 109767, отпечатани за тегленето на лотарията на 1 април.

„Ще похарча тези пари за семейството си. Ще помогна на баща си, ще осигуря образование за децата си, ще поправя къщата си, ще купя нещо за семейството“, казва спасителят.

„Ще продължа да работя като спасител. Обичам работата си и тя ме прави щастлив. Обичам да осигурявам в морето безопасността на туристите. Станах спасител след цунамито през 2004 г.“, споделя той.

Държавната лотария на Тайланд съществува от 1874 година. В сегашната си форма тя се разиграва два пъти месечно, на първо и 16-то число. Държавата има монопол над лотарията, която е една от малкото форми на хазарт, разрешени в Тайланд.

предишна статияДнес някой ще се усъмни във връзката си с любимия, друг трябва да пази своето от агресори
следваща статияПроф. Калин Янакиев: Абсурдно е, че пазим паметника на завоевателя си