Начало България Слънчев ден с повече облаци следобед

Слънчев ден с повече облаци следобед

756
време

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от запад облачността, предимно висока, ще започне да се увеличава. След обяд над западните райони ще се увеличи и средната облачност и на отделни места първо в планините, по-късно и на повече места в Западна България ще превали слабо. Ще духа слаб вятър предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°. През нощта срещу четвъртък на отделни места са възможни и по-интензивни явления.

Над планините сутринта ще е предимно слънчево, но още около обяд над западните райони, а до вечерта и над централните облачността ще се увеличи. Само на отделни места в масивите в Западна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

предишна статияКакво доведе до втората вълна на коронавирус в Европа?
следваща статияНякой днес не бива да прибързва в любовта, а да изчака