Начало Водещи Слънчево и топло за сезона ще бъде времето днес

Слънчево и топло за сезона ще бъде времето днес

84
слънце, време, слънчево време

Днес през деня очакваме слънчево време, съпътстващо се със слаб западен вятър в Дунавската равнина и Източна България. Следобед облачността ще се увеличи, но без валежи. Максималните температури ще достигнат от 10° до 15°, в София около 11°.

В района на Черноморието очакваме предимно слънчево време, сутринта в южното крайбрежие може да има мъгла. Вятърът ще бъде умерен от запад. Максималните температури ще са между 12° и 14°, а температурата на морската вода ще бъде 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините очакваме предимно слънчево време, през вечерта облачността може да се увеличи, но без валежи. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад-северозапад по високите и открити части. Максималните температури ще бъдат около 9° на височина 1200 m и около 3° на 2000 m.

Последният ден от годината ще бъде топъл и с разкъсана облачност, без валежи. В източните райони ще духа слаб юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще е почти тихо и на много места ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните ще бъдат между 9° и 14°. В новогодишната нощ очакваме разкъсана облачност, без валежи, на места и до ясно. Температурите около полунощ ще са от 1°-2° на места в Западна България до 8°-9° по Черноморието.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияКак различните градове ще посрещнат Нова година?
следваща статияКакъв беше парламентарният живот на 49-ото НС през годината? (ОБЗОР)