прогноза за времето

Минималните температури днес ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 6°. През деня над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, над 2500 метра валежът ще е от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

предишна статияЕдна от зодиите да не бърза да дава обещания днес
следваща статияЕдна от зодиите днес да бъде внимателна