Начало Водещи Слънчево време ще ни радва на Великден

Слънчево време ще ни радва на Великден

29
пролет, щъркел

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.

В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София – около 23°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 13°, на 2000 m – около 6°.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните и планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от юг. Ще се затопли и във вторник минималните температури ще са между 8° и 13°, а максималните – между 23° и 28°.

Още новини от деня – четете тук