времето

Днес сутринта ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд облачността ще започне да се увеличава и до края на деня на много места, главно в Централна и Източна България, ще има валежи от дъжд. На места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България – от югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 26° и 31°, в София около 26°.

В планините облачността ще предимно значителна и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието облачността също ще се увеличи и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 26° – 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

предишна статияКичур коса от Наполеон продаден за почти 19 хил. евро
следваща статияЕдна зодия я очаква пътуване, от което няма да излезе нищо хубаво, но друга ще се радва на финансови постъпления