Начало България Слънце и дъжд днес. Температурите до 23 градуса

Слънце и дъжд днес. Температурите до 23 градуса

24
Слънце и облаци днес
Слънце и облаци днес

Сутринта днес ще бъде преимно слънчево. Облачността ще се увеличава над Западна България около обяд и над Централна след обяд, причинявайки купеста и купесто-дъждовна облачност в планинските райони. На изток отново ще има слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт, като максималните температури ще се движат между 18° и 23°, достигайки малко по-високи стойности в Горнотракийската низина. В София температурата ще бъде около 18°.

В Западна България и Централен Балкан ще превали купеста и купесто-дъждовна облачност след обяд, особено в планинските райони. Над около 2400 метра валежите ще бъдат в снежна форма. В източните райони на Стара планина, Странджа и Сакар очакваме почти без валежи. Вятърът ще бъде умерен от изток, като по-високите точки може да духа от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, а на 2000 метра – около 5°.

На Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен от източната четвърт, а максималните температури ще се движат между 16° и 18°. Температурата на морето ще бъде 13°-16°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

предишна статияПреди 20 години – през 2004 г., е официалното полагане на първия камък – гранитен блок с надпис, напомнящ  за хората, изгубили живота си на 11 септември 2001 г. Строителството на новия комплекс от небостъргачи на мястото на разрушения Световен търговски център започва в Манхатън, Ню Йорк, на 27 април 2006 г.
следваща статияЕкспертите на Софийската стокова борса отчитат: Повишение в цените на хлебната пшеница и на царевицата на световните борсови пазари през седмицата