Начало Водещи След гладиаторска битка: Яник Синер измори Медведев и грабна титлата на Australian...

След гладиаторска битка: Яник Синер измори Медведев и грабна титлата на Australian Open

79
Яник Синер
 
Снимка: БНТ


Италианският тенисист Яник Синер постигна най-голямата победа в своята кариера, след като спечели Australian Open за тази година, побеждавайки Даниил Медведев във финала след голям обрат от отстъпките си с 0:2 сета и спечелването на мача с крайното 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Емоционалната схватка за трофея в „Род Лейвър Арена“ между двамата започна в 10:30 часа българско време и продължи 3 часа и 43 минути.

Титлата за Синер е наистина заслужена, като се има предвид цялостното му представяне в Мелбърн, а доминацията му в началото на турнира оказа влияние и днес, тъй като Синер бе в по-добра форма от изиграния три петсетови мача от Медведев.

Медведев и Синер са играли един срещу друг девет пъти, като руснакът води с 6-3 в преките сблъсъци. Любопитно е, че Медведев печели първите им шест двубоя, но губи в следващите три – двамата играеха един срещу друг пет пъти през изминалата година, при което италианецът триумфира в три от мачовете.

По-рано в турнира Синер постигна една от най-големите победи в кариерата си, побеждавайки Новак Джокович в полуфинала. Световният №4 се представи на много високо ниво и напълно заслужено се радва на трофея от Australian Open.

Още спортни новини – четете тук

предишна статияЕкоактивисти атакуваха Мона Лиза със супа (ВИДЕО)
следваща статияУнгарската крайна десница може да предяви претенции към западен украински регион