Начало Новини Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие

Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие

34
Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие

Над 1,9 милиона употребявани превозни средства са продадени във Великобритания през първото тримесечие на годината. Това сочат най-новите данни на британската организация Общност на производителите и търговците на автомобили (SMMT), предаде ДПА.

Продажбите на този пазар са се увеличили с 6,5 на сто, което е най-значителното му нарастване на годишна основа от предпандемичната 2019 година.

Продажбите на британския пазар на употребявани автомобили се увеличават за 16-ти пореден месец. Сред основните фактори за този ръст са повишените продажби на нови превозни средства, заради което расте и предлагането на коли втора употреба. Това посочва Общността на производителите и търговците на автомобили, която отчита скок на продажбите на употребявани превозни средства, задвижвани изцяло чрез батерии (BEV). 

През последните месеци на британския пазар са пласирани 41 505 електрически превозни средства втора употреба, което представлява повишение с над 66 на сто, сочат данните. 

Продажбите на употребяваните хибридни автомобили (HEV) и на плъгин хибридите (PHEV) също са увеличили, по данни на британската Общност на производителите и търговците на автомобили.