Начало Любопитно Скейтборд направен от стар ковчег, нова мода в Тайланд

Скейтборд направен от стар ковчег, нова мода в Тайланд

736
скейтборд

Тайландски производител на ковчези поставя будистки емблеми върху демонтираните стени на ковчезите си и ги трансформира в скейтбордове, предаде АФП.

Популярността на бордовите спортове избухна в Тайланд и цената на скейтборда скочи рязко.  Aнусорн Юнгйеарн решил да вдъхне нов живот на някои от дървените ковчези, които лежат из работилницата му в Банкок.

„Искам да дам възможност на децата, които всъщност нямат много шансове в живота, да карат“, каза 30-годишният мъж.

„Също така не искам те да искат от родителите си да им купят борд, тъй като цената му е наистина висока.“

През изминалата година орди от млади тайландци се заеха със скейтборд и скейт сърфинг – вероятно последица от това, че повечето социални пространства като барове и спортни зали са затворени в продължение на месеци заради пандемични ограничения.

Днес групи от млади скейтъри могат да бъдат забелязани да обикалят историческия квартал на Банкок и откритите пространства на университетите му.

Майсторът на ковчези поставя на изработените от него скейтбордове емблемата на тайландския ангел и традиционната тайландска граница на ръба на дъската.

Първите 10 претворени на скейтбордове дъски от ковчези ще бъдат дарени на семейства с по-ниски доходи.

„Някои деца никога досега не са чували за скейтборд, така че ние искаме да направим тези скейтбордове от ковчег възможно най-близо до истинските дъски.”  Майсторът се надява по този начин да даде на младите възможност за игра и усмивка.

предишна статияЗа една от зодиите денят ще е сложен
следваща статияКакво не знаем за арабската кухня