Начало Свят Си Цзинпин посрещна Олаф Шолц в Пекин и призова за „близко сътрудничество“

Си Цзинпин посрещна Олаф Шолц в Пекин и призова за „близко сътрудничество“

64
Сътрудничеството между Китай и Германия
Снимка: БТА

Китай и Германия заявиха, че сътрудничеството им не е риск, а гаранция за стабилни връзки и успешно бъдеще, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс по време на посещението на китайския президент от германския канцлер.

Президент Си Цзинпин сподели, че връзките между двете държави в областта на доставките и индустрията са основни и дълбоко взаимосвързани. Той подчерта важността на развитието на двустранните отношения и потенциала за взаимноизгодно сътрудничество.

Посещението на канцлера Шолц в Китай се проведе на фона на опасенията в ЕС от нарастването на китайските стоки на пазарите и заплахата за европейския бизнес. Въпреки това, той призова за честна конкуренция и бъдеще на сътрудничеството.

Главните изпълнителни директори на големите германски компании подчертаха важността на разширяването на икономическите връзки между двете страни. От своя страна, президент Си подчерта значението на сътрудничеството в традиционните и нововъзникващи сфери като машиностроенето и зелените технологии.

Заключително, двете държави се обявиха за продължаване на устойчивото развитие и напредък чрез близко сътрудничество и уважение.

Още международни новини – четете тук

предишна статияЯвор Божанков: Всяка копейка громила и плюла Брюксел иска да работи там
следваща статияПетролът на ОПЕК спадна под 90 долара за барел