Начало Новини Сирийски тийнейджър бе спасен в планината, след като се изгубил в опита...

Сирийски тийнейджър бе спасен в планината, след като се изгубил в опита си да стигне до Австрия по нов миграционен маршрут

99
Сирийски тийнейджър бе спасен в планината, след като се изгубил в опита си да стигне до Австрия по нов миграционен маршрут

Сирийски тийнейджър, който се е изгубил на 1200 метра надморска височина, опитвайки се да стигне до Австрия през Словения, е бил спасен в последния момент, предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че това става на фона на появата на нови миграционни маршрути в условията на по-строг контрол по границите в Европейския съюз.

„Шестдесет и една годишен турист се е разхождал“ в неделя, „когато е чул викове за помощ, идващи от гората“, се казва в днешно изявление на службите за спешна помощ. „Той открил млад сириец, който бил ранен и не можел да продължи пътя си“, се допълва в изявлението.

Младият 14-годишен сириец бил „в състояние на тежка хипотермия и едва не изпаднал в безсъзнание“.

Поради стръмния, мокър, гъсто залесен и частично заснежен терен спасителният хеликоптер е успял да кацне само на около километър отстояние от ранения, а младият мъж е бил свален с въже до открита местност и откаран в болница.