Начало Водещи Синът на Емил Димитров съди автора на чалга варианта на „Моя страна,...

Синът на Емил Димитров съди автора на чалга варианта на „Моя страна, моя България“

94
Синът на Емил Димитров в съда Снимка: Булфото
Синът на Емил Димитров в съда
Снимка: Булфото

Синът на Емил Димитров е подал иск в окръжния съд в Плевен срещу Кристофър Галовски от Кнежа за непозволена преработка на песента „Моя страна, моя България“. Емил Димитров – син заяви, че цели да защити името на баща си и любовта на милиони хора към България.

Той изрази силната си убеденост, че песента е определена от много българи за неофициален химн на България и че случаят не само касае нарушаване на авторското право, но също така разглежда важен морален въпрос, свързан с общественото значение на песента.

Според него, делото има голямо морално значение и не става само за стиловете на музиката. Той посочи, че ако той спечели делото, ще използва парите за своята кауза, която включва помощ за студенти по авторско право и дигитализация на творчеството и архивите на неговия баща.

Адвокатът на Емил Димитров – син, Христина Георгиева, посочи, че исковете по делото са четири, включително иск за обезщетение за нанесени на носителя на авторското право вреди.

Отговорникът по делото не се яви на днешното заседание, а следващото ще се проведе на 19 март и ще включва събиране на допълнителни доказателства.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияЗеленски се срещна с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Давос
следваща статияЧетири варианта за изход от пълния блокаж в столичното управление