Начало Новини Силяновска: Ще бъда президент на всички граждани

Силяновска: Ще бъда президент на всички граждани

54
Силяновска: Ще бъда президент на всички граждани

Гордана Силяновска, която по всяка вероятност е победителят в президентските избори в Северна Македония и първата жена президент на държавата, благодари на гласувалите за нея и обеща да бъде президент на всички граждани.

„Искрено се питам с какво заслужих тази чест. Подготвях се, говорих това, което мисля, а не това, което трябва, но наградата е неоценима. Това е огромна отговорност. Гражданите показаха имунитет и дадоха отпор на натиска, защото да призоваваш за бойкот е натиск”, заяви в централата на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска, докато ВМРО-ДПМНЕ вече се готви за отбелязване на изборната победа на централния площад в Скопие. 

„Ако не си мерите думите днес, утре трудно ще влезете в диалог, интересно ми е каква ще бъде оценката за тези избори. Нямах много време да проследя думите на Пендаровски, но хванах няколко акцента от тях. Критиката към бойкота и опита да се открадне изборното право на гражданите е добра констатация. Тази оценка има в себе си  държавническо отношение”, заяви Силяновска. 

При обработени 77,88 процента от протоколите в президентските избори между нея и Стево Пендаровски разликата е 227 хиляди гласа в нейна полза, показват данните на Държавната избирателна комисия.