мопс

Град в Германия стана известен в медиите с изземането на семейно куче заради неплатени данъци и продажбата му след това по eBay.

Германските медии съобщиха, че служителите в Ахлен първоначално са искали да изземат инвалидна количка на живущия длъжник в помещението като най-ценния открит предмет.

Вместо това, те са се фокусирали на женско куче, порода мопс, с родословие, на име Еда. Един от длъжностните лица е обявил кучето за продажба по eBay на очевидно изгодна цена от 750 евро – половината от това, което новият му собственик е очаквал да плати.

Но случаят – за първи път оповестен в местния вестник Ahlener Tageblatt – все още не е приключил.

Новият собственик на Еда е Михаела Джордан, полицейски служите. Тя разказа за вестника, че първоначално е била подозрителна към ниската цена.

При позвъняването на номера, посочен в обявата, тя е разговаряла с административен служител в Ахлен, който обяснил, че кучето е било иззето, защото собственикът дължи на града пари – включително и за неплатен кучешки данък.

След като й е казано, че мопсът е здрав, г-жа Джордан се е съгласила на продажбата. В момента обаче тя твърди, че Еда има медицински проблеми, които не са били оповестени. След придобиването й през декември, е имала нужда от четири операции поради проблеми с очите, включително спешна операция през Коледа.

Г-жа Джордан търси компенсация за разходите – на обща стойност около 1 800 евро.

Бившата собственичка каза пред вестника, че съдия-изпълнител и двама градски служители са пристигнали в дома й през ноември, за да търсят ценни предмети, с които да бъдат изплатени дълговете й към града.

Първоначално те са поискали да конфискуват инвалидната количка, принадлежаща на нейния съпруг с увреждания. Но тя не е била собственост на двамата длъжници, а е принадлежала на застрахователна асоциация.

Оказало се, че Еда е най-ценната придобивка в дома.

„Сега знам, че Еда е в добри ръце“, каза бившата собственичка, но добави, че кучето липсва на трите й деца.

Говорител на община Ахлен заяви, че изземването на семейно куче заради неплатени дългове е „необичайна процедура“.

предишна статияАПИ: От 10:00 до 15:30 ч. движението в тунел „Траянови врата“ в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента
следваща статия„Субару“ изтегля 2,27 млн. коли за ремонт