Себастиан Фетел

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел разкри, че планира да стане инженер, след като сложи край на кариерата си като състезател.

Германецът е един от най-успешните пилоти в историята на на престижното автомобилно състезание, но сподели, че има и други мечти.

„Преди да започна да се занимавам професионално и да започна кариерата си, когато завърших гимназия, планирах да отида в университет и да уча инженерни науки и машиностроене. Мисля, че това е нещо, с което мога да се занимавам. Развих много други интереси в последните години, но това продължава да е нещо, което ми е много интересно – да знам и разбирам как нещата функционират. Определено искам да знам какво точно се случва в един автомобил и по отношение на развитието на двигателите и колите, както и как всичко това работи заедно. Така че това е опция за моето бъдеще“

, сподели Фетел по време на сесия с въпроси от феновете.

Той сподели, че не съжалява за нищо в кариерата си във Формула 1, която започна през 2007 година с дебют в Гран при на САЩ.

„Мисля, че всичко, което се случи, се случи поради определена причина. Аз съм голям късметлия с кариерата, която имах, и не мисля, че бих променил нещо. Дори и да имаше трудни периоди, човек винаги излиза по-силен от тях“

, коментира Фетел.

предишна статияЕС осигурява средства за спешно разработване на ваксини и методи на лечение
следваща статияОхраната на Хари и Меган може да им струва 800 британски лири на ден, с екип до 10 души