Начало България Сделка за 1,1 млрд. долара между Google и HTC

Сделка за 1,1 млрд. долара между Google и HTC

1813
Google

За 1 млрд. и 100 млн. долара „Гугъл” (Goolge) ще купи един от най-големите производители на смартфони Ейч Ти Си (HTC).

Сумата е с около 800 млн. по-малко от очакваната цена.

HTC

След сключването на сделката, HTC ще се раздели с интелектуалната си собственост, както и с половината от отдела за проучване, в който работят над 2 000 души.

Въпреки това, тайванската компания ще запази марката си.

Google

Очаква се до началото на 2018 година продажбата да бъде факт, но преди това „Гугъл“ ще трябва да получи разрешение от регулаторните органи.

Припомняме, че през последните дни медиите упорито разпространяваха слуховете, че именно „Гугъл” ще купи мобилното подразделение на тайванската компания и това определено бе най-логичния изход от кризата за HTC.

HTC

Двете компании от край време работят заедно върху изработката на cмapтфoнитe Gооglе Ріхеl, Ріхеl ХL и Pixel, като на американците е поверен софтуера, а на тайванците – хардуера на мобилните устройства.

Google

Освен това от „Гугъл“ и компанята майка „Алфабет“ никога не са крили амбициите си за контрол над пълния производствен процес на телефоните HTC, тъй като това би им отворило невероятни възможности за развитието на свързаната им със смартфоните дейност, както и за налагането им на азиатския пазар .

предишна статияМилано – модната столица на Европа
следваща статияС 350 км./ч ще се движат най-новите влакове по маршрута Пекин-Шанхай (ВИДЕО)