Начало Водещи Световен експеримент показва уникални свойства на водата да запазва информация

Световен експеримент показва уникални свойства на водата да запазва информация

1434

Едномесечен световен експеримент показва свойството на водата да пренася и съхранява информация. Резултатите от проучването бяха представени от неговия автор –известният немски професор Серж Кернбах. Събитието бе част от 12-ата международна конференция „Физика, химия и биология на водата“, която събира на едно място едни от най-утвърдените учени и изследователи от цял свят.

През 2004г. проф. Марк Грийнщайн и д-р Майкъл Шрайбман изготвят първото техническо оборудване за предаване на информационни копия. Само няколко години по-късно, през 2012г., първият такъв технически център е създаден в Прага. През 2016г. той е преместен в България и днес в него са инсталирани 60 различни информационни копия на биологично активни вещества, които могат да се пренасят автоматично чрез интернет връзка до всяка точка на света, след свързване с центъра.

От началото на проекта са проведени над 5000 клинични наблюдения на пациенти, приемали информационни копия на различни биологично активни вещества с цел подобряване на тяхното състояние. Положителен ефект се наблюдава в 91.2% от случаите, а странични ефекти не са регистрирани нито веднъж.

„Основната цел на този експеримент е да демонстрира предаването на информационни копия (IC) на химични вещества от технически център в България до всяка точка на света чрез комуникационни линии – каза проф. Кернбах. – Водата има изключителни свойства, които човечеството тепърва се учи да използва.“

Технологията се развива от международното сдружение Фонд DST и иновативната компания Глобал Ай Си Технолоджис и е достъпна за всеки чрез специално създадена платформа.

Експериментът се осъществява в памет на френския имунолог Жак Бенвенист, който посвещава кариерата си на това да докаже, че водата „помни“ свойствата на последното разредено в нея вещество. Чрез експеримента екипът, работещ по него, възнамерява да предостави допълнителни доказателства, които потвърждават хипотезата на Бенвенист.

предишна статияАфро-американска асоциация бойкотира BMW в Щатите
следваща статияВидео: Едновременни целувки