Начало Новини САЩ съобщиха, че хусите са изстреляли три ракети от Йемен по посока...

САЩ съобщиха, че хусите са изстреляли три ракети от Йемен по посока на Червено море

74
САЩ съобщиха, че хусите са изстреляли три ракети от Йемен по посока на Червено море

Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ) съобщи, че хусите са изстреляли от контролираните от тях територии в Йемен три балистични противокорабни ракети по посока на Червено море, предаде Ройтерс.

СЕНТКОМ допълва, че няма данни за пострадали и щети.

Преди това Британската организация за морски търговски операции (ЮКМТО) и частната компания за морска сигурност „Амбри“ съобщиха за ново нападение на неизвестни извършители срещу кораб край бреговете на Йемен.

Според ЮКМТО това се е случило на 65 морски западно от йеменското пристанище Ходейда, като капитанът на товарния съд е съобщил за взрив вдясно на борда на разстояние от съда. Нито корабът, нито екипажът са пострадали, се казва в съобщението, разпространено късно снощи.

Според „Амбри“ корабът е танкер за втечнен газ, който преди е бил американска собственост и плава през Червено море под флага на Маршаловите острови. Компанията съобщава за два взрива до съда, избухнали в разстояние от 40 минути. Екипажът на кораба е съобщил за активност на безпилотни летателни апарати близо до кораба, които са били забелязани над два часа след първата експлозия.