Начало Свят САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

САЩ забраняват продажбата на коли без камера за задно виждане

911

Автомобилните производители вече ще трябва задължително да инсталират камера за задно виждане на всички свои модели за американския пазар. Това изискване влезе в новите разпоредби на закона, изготвен от министерството на транспорта на САЩ, пише Automedia.

Целта е да се увеличи безопасността на пешеходците. Според поправките в закона камерата трябва да визуализира изображението на дисплея на автомобила или на огледалото за обратно виждане. Нововъведението се отнася не само за леките коли, но и за товарните автомобили с тегло до 4,5 тона.

В САЩ често възникват инциденти, при които автомобилите бутат по-възрастни хора или деца при движение на заден ход. Промените в закоа бяха въведени предимно за тяхната защита. Законодателите смятат, че въвеждането на задължително използване на камера за обратно може да намали значително броя на такива инциденти.

Местните медии посочват, че много скоро в САЩ ще станат задължителни също така системите за екстремно спиране, следенето на „мъртвата точка“ и др. За тяхното въвеждане настоява американският застраховатерен институт за пътна безопасност.

предишна статияДоктор Дре загуби дело, което води 3 години
следваща статияБългарски ИТ компании са финалисти за международните награди Global Sourcing Awards