Начало Водещи Сандвич предизвика расов скандал във Вашингтон

Сандвич предизвика расов скандал във Вашингтон

1286
сандвич

Сандвич и пост в Туитър предизвикаха расов скандал във Вашингтон. Договорът на писателка беше прекратен от издателството, след критичен пост в Туитър, пише Би Би Си.

Писателката Наташа Тайнс снимала чернокожа жена в униформа на службата, която управлява метрото във Вашингтон, която яде в едно от влакчетата.

Храната и напитките са забранени в метрото в американската столица, въпреки че полицията не следва стриктно спазването на правилата.

Наташа Тайнс публикувала снимката в Туитър в петък, с текст, че се надява работодателя на жената да вземе мерки, защото гражданите биват предупреждавани редовно да не ядат в метрото, а техен служител го прави, докато е в униформа.

Последвали хиляди коментари в Туитър, като някои защитават публикацията на писателката, но повечето я обвиняват в расизъм.

Издателството, което трябвало да публикува дебютната книга на Тайнс обяви че прекратява договора й.

През уикенда книгата, която трябваше да излезе всеки момент, беше тежко критикувана в интернет форуми от хора, които не са я чели.

Тайнс, която е служител на Световната банка, изтрила туита си, закрила личния си уебсайт и настроила всичките си профили в социалните мрежи в частен режим.

Не в ясно дали служителката на метрото е била наказана.

предишна статияЕдна зодия днес ще губи повече, отколкото печели, а на друга ще й върви на пари
следваща статияРекордно спускане под вода откри пластмасови отпадъци на дъното на океана