Начало Новини Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски

Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски

69
Руски изтребител е свален над Източна Украйна, каза Зеленски

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си вечерно видеообръщение към нацията президентът на Украйна Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

„В тези дни е важно да бъдем много концентрирани“, заяви той. „Специалната похвала отива за воините от 110 самостоятелна механизирана бригада за днешното сваляне на още един руски Су-25 в Донецка област“, каза Зеленски.

Ройтерс прави уговорката, че украинският президент не е дал подробности, а за момента информацията не е потвърдена от независим източник.

Донецка област е една от четирите украински области, които Москва обяви, че е анексирала, посочва Ройтерс, като припомня, че вчера руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

 

предишна статияГеорги Миланов вкара гол за Динамо (Букурещ), но тимът му остава в зоната на изпадащите на румънското първенство
следваща статияСтотици жители и гости на Стара Загора посрещнаха Възкресение Христово в двора на катедралния храм „Св. Николай Мирликлийски Чудотворец“