нефт

Цената на руския нефт от марка „Urals“ постави пореден антирекорд на 1 април – цената му в Северозападна Европа падна до 10,54 долара за барел. Само два дни по-рано той се котираше срещу 13 долара за барел, съобщи аналитичната агенция „Аргус“.

Това е най-ниският показател от март 1999 г

В същото време нефтените фючърси на „Brent“ на борсата ICE започнаха да нарастват след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че предстои скоро Русия и Саудитска Арабия да се споразумеят за мерките по регулиране на пазара.

Заради спада на цените на нефта на световния пазар котировката на Аргус „Urals FIP Западная Сибирь“ за определяне цената на вътрешния пазар в Русия остава отрицателна. Това означава, че разходите за транспорт, експортни мита и други разходи, свързани с доставкатана нефт от Западен Сибир за Северозападна Европа и Средиземноморието надхвърлят средната цена на „Urals“ на тези пазари.

предишна статияСобствениците на камиони и автобуси, които се движат единствено с алтернативно гориво могат да възстановяват 50% от сумите, платени за тол такси
следваща статияЗа пример: Депутатите в Албания си намалиха заплатите наполовина