Начало Любопитно Румъния: Съдът върна шофьорската книжка на мъртвец, а жив човек трябва да...

Румъния: Съдът върна шофьорската книжка на мъртвец, а жив човек трябва да доказва, че е жив

1407

Дни след като румънски съд отказа да признае за жив жив румънец, друг съд отсъди, че мъртъв човек може да получи обратно шофьорската си книжка.

Валериан Василиу миналия март обжалвал пред съда в североизточна Румъния срещу отнемането на шофьорската му книжка заради каране с превишена скорост. Съдът отсъдил в негова полза, но Василиу починал няколко дни по-късно. От полицията обжалвали решението, което обаче сега е потвърдено.

Миналата седмица съдът отхвърли искането на друг човек, Константин Релиу, от източния град Барлад, за отмяна на неговия смъртен акт.

Релиу напуска страната в началото на 90-те и се завръща през януари, само за да открие, че семейството му го е обявило за мъртъв, съобщиха медиите.

Без никакво официално доказателство, че е жив, 63-годишният Релиу, който няма контакт със семейството си, не може да постъпи на работа или да претендира за каквото и да било. Сега „мъртвецът“ е изправен пред друг съдебен процес, за да докаже с документация, че е жив въпреки издадения сертификат за смъртта му.

предишна статияТалантлив уличен музикант в Шотландия
следваща статияВлаковете в Бангладеш имат неограничен брой места.