Начало Водещи Румен Радев: Трябва да се провери откъде и какъв газ внасяме

Румен Радев: Трябва да се провери откъде и какъв газ внасяме

64
Румен Радев.
На снимката: Румен Радев

Подкрепям напълно Димитър Главчев в избора му за който и да е министър. Отговорността е негова. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Той благодари на депутатите в Народното събрание, че са взели аварийни мерки за прекратяване на отлива от армията чрез увеличаването на заплатите.

„Съзнателно изчаках истерията за „Боташ“ да стигне своя апогей, за да се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за нашата енергийна сигурност материя. Призовавам народните представители със същата стръв, с която се нахвърлиха върху договора с „Боташ“, да проверят защо капацитетът по този договор остава неизползван – за вътрешна консумация и за продажби навън. Трябва да се извърши щателна проверка откъде и какъв газ внасяме“, коментира президентът.

По думите му на много от депутатите истината не им изнася.

„Когато бяха на власт, те спряха договора с „Газпром“ и декларираха, че никога повече няма да внасяме руски газ“, поясни Радев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

предишна статияКой ще извади мафията от държавата?
следваща статияБерое защити титлата си в женското баскетболно първенство след драматичен успех над Монтана 2003 в решителния мач от финала