Начало Водещи Румен Радев: Правителството, което назначих, засегна сериозно интересите на мафията

Румен Радев: Правителството, което назначих, засегна сериозно интересите на мафията

932

Правителството, което назначих, засегна сериозно интересите на мафията, осветли и пресече много схеми. Корупционери търсят начин да върнат часовника назад към времето на Борисов. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, платени на хартия за ремонти, видяхте къде отиват кредитите на ББР. Корупционерите търсят юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато те паразитираха бюджета, уточни той.

По думите това цели и атаката срещу Кирил Петков – да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.

Държавният глава заяви, че очаква Конституционният съд да се произнесе на базата на фактите, на базата на отговора на канадската страна по казуса с гражданството на служебния министър.

Той засегна и темата за третия мандат.

И на КСНС, и на проведените до момента консултации, парламентарно представените партии показват, че ясно разбират предизвикателствата, пред които е изправена страната. Няма място за политиканстване и увъртане. Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, подчерта Румен Радев

Според президента ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави правителство и без да актуализира бюджета. Това ще означава, че ще остави следващото служебно правителство с вързани ръце, заключи той.

предишна статияЛудогорец отстъпи в първия мач от плейофите и се надява на реванш в Разград
следваща статияЧервивите ябълки са по-полезни