Начало Водещи „Ролекс“ в Уганда е сладка тръпка за стомаха

„Ролекс“ в Уганда е сладка тръпка за стомаха

1107

Когато хората говорят за „Ролекс“ в Уганда, едно от последните неща, които имат предвид са луксозни часовници.

Така че на третия годишен фестивал на „Ролекс“ в Кампала на хълма в угандийската столица в неделя нямаше сергии, на които да се предлагат скъпи удоволствия за китката.

В Уганда „Ролекс“ е любимото леко хапване, сандвич, съставен от омлет и хляб чапати, а името му произлиза от игра на думи (rolled eggs – rolex).

Организаторите се надяват, че фестивалът ще превърне това, което много хора смятат за вечеря на бедните в туристическа атракция.

„Ролекс е деликатес в Уганда“, заяви за АФП официален представител на борда по туризъм Патрик Мухире.

Ястието, произхождащо от източния град Бусуга, бързо стана популярно сред студентите в университета „Макере“ в Кампала: при цена около 1000 угандийски шилинга (23 евроцента) то не само е хранително, но и много достъпно.

Откакто започнало организирането на фестивалите , „Ролекс“ придобило популярност, появило се в менютата на ресторанти, в хотели. Вече има специфични варианти на „часовникарското блюдо“ по региони. Например в източна Уганда в хляба се поставят бамбукови кълнове, а на север се използват варени зеленчуци.

И размерите са различни. „Великанските“ са „Шваснегар Ролекс“ – смело и игриво наречено на холивудската звезда Арнолд Шварценегер – като в него се използват между 6 и 10 яйца и блюдото стига за цяло семейство.

На фестивала индийски, мексикански и индийски майстори готвачи предлагат свои вариации по темата „Ролекс“.

предишна статияТози сутрешен навик ще ви прероди, ако го придобиете
следваща статияНов рекорд на Гинес под вода