Начало Водещи Роднините на Принс съдят неговия лекар

Роднините на Принс съдят неговия лекар

1659
Принс

Роднините на починалия през 2016-та американски поп певец Принс подадоха жалба в съда срещу бившия му лекар, съобщи телевизия Ей Би Си.

Искът срещу лекаря Майкъл Шуленбърг бе подаден в съд на щата Минесота. В него роднините на певеца твърдят, че Шуленбърг не е извършил „по подобаващ начин прегледа, диагнозата и лечението, не е предоставил на Принс медицинските препоръки заради изразената му зависимост от опиодите“. Той също не е съумял да предприеме „необходимите стъпки”, за да се избегне смъртоносния изход. „Такова отстъпление от стандартите на общоприетата медицинска практика в значителна степен способства за смъртта на Принс“, казва се в иска.

През април роднините на музиканта внесоха съдебен иск срещу медицинския център в щата Илинойс, където Принс бе лекуван седмица преди смъртта си. Но според телевизията роднините смятат да изтеглят този иск и да се съсредоточат върху обвиненията срещу Шуленбърг. Те разчитали на обезщетение от 50 000 долара.

57-годишният Принс (с рожденото име Принс Роджърс Нелсън) бе намерен мъртъв в дома си в щата Минесота на 21 април 2016-та. Експертизата показа, че той издъхнал от случайно приета свръхдоза фентанил, който е мощен болкоуспокояващ препарат.

предишна статияПовече слънце и малко по-високи температури ни очакват днес
следваща статияИлон Мъск: „Тесла“ остава публична компания