Риана

Риана заяви в четвъртък, че е получила пълна свобода да проектира първата си модна линия за френската компания за луксозни дрехи LVMH, която залага на поп дивата, за да намери нов пазар сред младите извън обсега на традиционните си марки.

Родената в Барбадос суперзвезда е първата чернокожа, която оглавява модна къща за базираната в Париж фирма, която притежава Dior, Louis Vuitton, Fendi и Givenchy.

Новата линия на Риана „Fenty“ – по нейното пълно име Робин Риана Фенти – беше разкрита на модните журналисти във френската столица в четвъртък и ще се продава в петък в магазин, появил се близо до известния Площад Вож.

„Аз просто искам да видя нещата от моята гледна точка. Аз съм млада чернокожа жена, която обича и приема всички идеи и енергии на младите хора“, каза тя в интервю за AФП.

„Става дума за превръщането на всичко това в нещо луксозно за тази модна къща, което го прави вечно.“

Певицата, която има 170 милиона последователи в социалните медии, благодари на милиардера и бос на LVMH Бернар Арно за това, че й даде „карт бланш“.

Въпреки господстващите си позиции , LVMH не е създавала луксозна марка още от времето на Christian Lacroix през 1987 година.

„Оценявам, че те са достатъчно гъвкави, за да ми позволят да имам различна перспектива как да правя нещата“, каза Риана.

„Те ми позволиха да направя това, така че е страхотно“, добави тя.

Певицата, която работи по деветия си албум, получи помощ за колекцията от дизайнери от цялата империя на LVMH.

Арно каза по-рано този месец, че „талантлив и мултикултурен“ екип е създаден зад кулисите.

„Дефиниция на моя стил? Много гъвкав, с променливи настроения, точно както повечето жени. Това, което чувствам в този момент на деня, е колко удобно искам да бъда, колко консервативна, колко секси“, каза Риана в четвъртък.

предишна статияЕдин ще направи впечатление в обществото, а друг ще получи изненада от партньора, но каква ли…
следваща статияИрландецът, който обикна България като втора родина