Начало Култура Рене Зелуегър ще изиграе Джуди Гарланд в нова биографична драма

Рене Зелуегър ще изиграе Джуди Гарланд в нова биографична драма

1429

Рене Зелуегър ще влезе в ролята на Джуди Гарланд в нов биографичен филм за легендарната холивудска актриса и певица. Зад проекта „Judy“ стоят Pathé и Calamity Films, а снимките стартират през февруари 2018.

Лентата ще представи една малко по-различна история, като за основа на разказа ще послужи последният концерт на звездата в Лондон. През зимата на 1968 г. Джуди, чиято дъщеря Лайза Минели също е известна актриса и певица, пристига в британската столица, за да представи спектакъла „The Talk of the Town”, чиито представления в рамките на пет седмици са разпродадени отдавна и очаквани с нетърпение. Вече са минали 30 години от началото на нейния път към звездната слава с „Магьосникът от Оз” и ако гласът й е започнал да отслабва, то драматичните, актьорски способности растат с всяко следващо представление, пише „Операция Кино“. Тя разчита на острия си ум, прозорливост и топлина по време на подготовката за шоуто, бори се с управата на залата, очарова музикантите и се отдава на спомени с приятели и фенове, които я обожават. Дори нейните любовни увлечения продължават да се разпалват все така неукротимо – тя се радва на ухажването на Мики Дийнс, който скоро ще стане нейният пети съпруг. При все това Джуди е крехка. След като е работила по време на 45 от нейните 47 години, тя вече чувства изтощението, преследвана е от спомени за детството, което е посветила на Холивуд и най-съкровеното й желание е да си бъде у дома, при децата си.

Както е известно, малко след това Гарланд умира, като официалната версия е приемането на голямо количество наркотици. Много по-рано през кариерата си тя бори огромното напрежение с амфетамини и други наркотици, които по-късно водят до пристрастяване и здравословни проблеми.

Във филма „Judy”, режисиран от британския майстор на сценични постановки Рупърт Гулд (номиниран за „Тони” и двукратен носител на награда „Оливър”) ще бъдат представени едни от най-добрите й песни с искреното желание да се отдаде почит на гласа на Джуди Гарланд.

Рене Зелуегър е носителка на „Оскар“ за поддържаща роля в „Студена планина“ и според критиците в Холивуд е много подходяща за ролята на Джуди.

предишна статия„Туитър” ще маркира политически реклами
следваща статияСлед 30 години автомобилите ще бъдат два пъти повече