Начало Водещи Рекордни приходи регистрира новият епизод на „Междузвездни войни”

Рекордни приходи регистрира новият епизод на „Междузвездни войни”

2164
Междузвездни войни

450 млн. долара, само за два дни, са приходите на прожекциите на последния филм от поредицата „Междузвездни войни: Последните джедаи” (Star Wars: The Last Jedi).

Филмът на Райън Джонсън, който е осми поред епизод на популярната космическа кино сага, е донесъл 220 млн. долара в САЩ и Канада, а в други страни по света – общо 230 млн.

Лентата се нареди на второ място в списъка на филмите, донесли най-голяма печалба в САЩ и Канада през първите дни след премиерата.

Начело в тази класация е предишният епизод на „Междузвездни войни”: Силата се пробужда” (Star Wars: The Force Awakens) с резултат от 247,9 млн. долара. Филмът излезе на екран през 2015.

Осмият епизод на поредицата излезе на киноекран в петък.

Епичната сага на режисьора и сценарист Джордж Лукас стана една от най-популярните в световното кино. Първият филм, излязъл на екран през 1977 с бюджет 11 млн. долара, събра от прожекции в кината по света 775,4 млн. долара и стана култов.

Оригиналната трилогия на Лукас е завършена през 1983.

Едва в края на 90-те години той решава да заснеме три филма, посветени на събития, предшествали действието в първите 3 епизода.

През 2012 компанията на Лукас Lucasfilm беше купена от една от най-големите световни киностудии „Дисни”, което гарантира пореден филм от сагата.

През 2015 излезе на екран „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, който донесе над 2 млрд. долара.

предишна статияОчакват ни дъжд и сняг в първия ден от новата седмица
следваща статияПоказен разстрел в центъра на София