Начало България Рафтърите откриха сезона в Креснеското дефиле

Рафтърите откриха сезона в Креснеското дефиле

1009
рафтинг

С атрактивни състезания, адреналинови спускания с лодки и каяци, и призив: „Не на магистрала „Струма“ през дефилето“, и др., днес бе открит „Рафтинг-сезон-2019 г.“.

Организатор на събитието в Кресненското дефиле, състояло се в базата край „Правия“ тунел на Е-79 бе клуб „Адвенчър нет“.

Край тунела бяха построени палатки на младежите от БЧК, щандове за екологични продукти, на откриването на новия сезон присъстваха десетки любители на атрактивните спускания с лодки по река Струма.

„Край тази красива река не бива да минава магистрала, това все още е възможно, Кресна буквално ще бъде разделена на две от това шосе.

Кресна е много специално място за България, тук се намира едно от най-красивите ждрела в България, само то все още не е унищожено. А на тази красота хората трябва да се любуват, а не да хвърчат към Гърция, към това ни призовава природата.

Трябва да си повярваме, че има решения които зависят от нас, нека запазим реката, такава каквато е за бъдещите поколения“, призова Любомир Попйорданов, учредител на българската асоциация за алтернативен туризъм.

„Добре дошли в Кресненското дефиле, дефилето, което разделя две могъщи планини-Малешевска и Пирин, както и досега, община Кресна ще ви подкрепя в това, което правите, защото рафтингът е неразделна част от ежедневието в града, на добър час“, пожела заместник-кметът на общината Валентин Стоичков.

„Благодаря на всички приятели и гости които ни направиха щастливи и дойдоха днес на това събитие, което провеждаме тук за 15-а година, дано го правим и за напред всяка година, но за това реката и дефилето трябва да останат такива, каквито са, няма такова друго място в България.Ние си го обичаме,то е нашият живот, пожелавам ви успешен сезон, много забавления, усмивки, водни пръски, адреналин и много приятели“, пожела на рафтърите и каякарите Емилия Бегунова от „Адвенчър нет”.

След тържественото откриване и изпълнения на женската певческа група „Синаница“ , инструкторите се състезаваха в дисциплината „Флип-рефлип“, обръщайки и отново качвайки се на лодките.

След това лодки и каяци поеха по най-живописното дефиле в България.

предишна статияПротест в София срещу насилието над животни
следваща статияМестим стрелките на часовника с един час напред