Начало Свят Рапър получи награда „Пулицър“

Рапър получи награда „Пулицър“

825

Вестниците „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“, както и агенция Ройтерс спечелиха престижната награда Пулицър. За първи път рапър бе отличен с наградата. Рапърът Кендрик Ламар спечели Пулицър в категорията за музика, като наградата за първи път не се присъжда на джаз музикант или на класическо произведение.

Според присъждащите наградата в тази категория, албумът на Ламар е творба, която успява да улови и пресъздаде сложността на африкано-американския живот.

Кендрик Ламар вече спечели похвалите на музикалните специалисти заради впечатляващите си изпълнения на живо, текстовете на песните си, заради смесицата от хип хоп, джаз, соул, фънк и африкански звуци.

Наградата Пулицър е най-престижното американско отличие в областта на журналистиката, което се присъжда от 1917 г. Днес то се присъжда не само в журналистически категории, но и в областта на литературата, музиката и драматургията. Наградата се придружава и от 15 000 долара.

Отличията в различните категории бяха обявени на церемония във Факултета по журналистика към Колумбийския университет в Ню Йорк.

предишна статияАПИ: Мокри са пътните настилки. Шофирайте с повишено внимание
следваща статияПускат специална бира за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл