Начало Свят Районен кмет в Брюксел забрани събиране на политици от крайната десница, сред...

Районен кмет в Брюксел забрани събиране на политици от крайната десница, сред тях Фараж и Орбан

54
Найджъл Фараж
Снимка: ЕП

Планираната среща на консервативни лидери от различни европейски държави в брюкселската община Етербек беше отменена след оттеглянето на домакините поради натиск от антифашистки организации, съобщи белгийската новинарска агенция Белга.

„Националконсервативната конференция“ („НатКон“) трябваше да се проведе с участието на високопоставени гости от европейската консервативна десница, включително Виктор Орбан, Сюела Бравърман, Найджъл Фараж, Матеуш Моравецки и Ерик Земур.

След натиск от антифашистки и други организации, конференцията беше преместена от концертната зала „Нобил“ в хотел „Софител Брюксел Европа“ в Етербек. Впоследствие и на новото място събитието беше отменено, след което организаторите се сбиха в хотела преди да бъде разпуснати от полицията.

Антифашистка организация изрази удовлетворение от отмяната на срещата и призова за предотвратяване на подобни събития, които подхранват крайнодесни идеологии.

Още международни новини – четете тук

предишна статияОсновният индекс на Българската фондова борса, SOFIX, се понижи с 0,60 на сто
следваща статияЯвор Божанков само за ДЕБАТИ: България нямаше интерес от нови избори, кризата може да се върне с двойно по-голяма сила