Начало Водещи Разследват още трима от обкръжението на Марадона за смъртта на футболната легенда

Разследват още трима от обкръжението на Марадона за смъртта на футболната легенда

845
Марадона

Аржентинските власти добавиха към разследването на причините за смъртта на футболната легенда Марадона още трима души. Това са психологът Карлос Диас, който лекува играча в месеците преди смъртта му и двама медицински асистенти – Дахиана Гизела Мадрид и Рикардо Алмирон. Итформацията е потвърдена от източници от прокуратурата на Сан Исидро, съобщава „Дойче Веле“.

Психологът и медицинските асистенти се присъединяват към разследването за небрежност при лечението на Марадона, което може да доведе до квалификация „умишлено престъпление“ , при което също се разследват неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов.

По отношение на психолога Диас, обвинението казва, че разполага с доказателства, че от миналия октомври той е играл важна роля в грижите на Марадона, макар и под управлението на Косачов.

Правосъдието не изключва, че има повече предполагаеми извършители

Косачов също е разследвана за предполагаема „идеологическа лъжа“, за това, че е писала рецепти и медицински свидетелства, без да е преглеждала Марадона.

Разследването на медицинските асистенти е свързано с факта, че според източници от обвинението, те са могли да забележат ситуацията, довела до смъртта му, ако са контролирали по някакъв начин по-сериозно състоянието му. Футболната легенда почина на 25 ноември заради кардиореспираторен арест, на 60-годишна възраст.

Обвинението не изключва насочването към други предполагаеми извършители, тъй като са получени доказателства в тази посока.

Всъщност, прокурорите поискаха съдията по делото да разреши достъп до мобилните телефони на Марадона, които са иззети от дома му в деня на смъртта. Междувременно се планира да се призове и готвача на звездата, въпреки че обвинението не подозира, че той е отговорен за случилото се.

предишна статияМаксимални температури в диапазона 12°-17° и превалявания днес
следваща статияМОН: Външното оценяване след 4-ти и 10-ти клас няма да отпадне