На снимката: мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор

Самолетът на мексиканския президент Боинг 787-8 Дриймлайнер, който от около година не намира клиенти, ще бъде разигран на лотария, съобщи ТАСС.

Това бе обявено на пресконференция от президента на латиноамериканската страна Андрес Мануел Лопес Обрадор. Политикът, който ръководи страната от 1 декември 2018 г., не използва луксозния самолет и многократно обещава да се отърве от него.

„Искам да ви информирам, че решението е взето след анализ, размисъл и консултации“, каза политикът. “Средствата, получени от разиграването му, ще бъдат използвани за закупуване на медицинско оборудване за държавните болници“.

6 милиона билета на стойност 500 песо (приблизително 26 долара) ще бъдат пуснати в продажба. Освен самолета, ще бъдат раздадени и 100 награди за общо 20 милиона песо (1,06 милиона долара). Жребият ще бъде изтеглен на 15 септември.

Самолетът, поръчан още през 2012 г. при президента Фелипе Калдерон, пристигна в Мексико през февруари 2016 г., когато Енрике Пеня Нието беше държавен глава. Според различни оценки за него са платени между 220 и 400 милиона долара.

В момента прогнозната цена на самолета е 130 милиона долара.

предишна статияЛекар представил сметка за здравни съвети с 30-годишна давност
следваща статияНякой ще плати скъпо за грешките си в работата, друг ще направи важно откритие