Начало Свят Работниците в Daimler получават бонус от 5700 евро

Работниците в Daimler получават бонус от 5700 евро

4736

Германският автомобилен гигант Daimler AG е възнаградил своите служители за успешната 2017 г. Всеки от работниците в концерна ще получи бонус в размер на 5700 евро, съобщават от прес-службата на Daimler, цитирани от Automedia.

Миналата година беше най-успешната в цял,ата история на немския автомобилен производител и това е начинът, по които ръководството на концерна е решило да се отблагодари на своите служители. Бонусът ще бъде изплатен със заплатите за април на 130 000 служители в Daimler AG.

Трябва да се отбележи, че подобна практика за възнаграждаване на работниците и сътрудниците на концерна беше прекратена още преди 20 години. За последно през далечната 1997 г. служителите на Daimler получиха допълнителни премии.

„Нашите служители имат огромен принос за това 2017 г. да бъде най-успешната в историятана концерна. Затова искаме за ги възнаградим с бонус и да им благодарим за тяхното усърдие. Премията показва, че ние ценим постигнатото от тях”, се казва в изявлението на Daimler.

Припомняме, че през 2017 г. марката Mercedes-Benz продаде 2 289 344 нови автомобила в цял свят и така завърши за втора поредна година като най-големият производител в премиум-сегмента.

предишна статияИсторически срив на индекса „Дау Джонс“: най-богатите хора обедняха със $144 милиарда
следваща статияНикол Шерцингер отказа милиони. Ще бъде по-често до Гришо