Начало Новини Първата официална среща на новия сръбски премиер бе със сръбския патриарх Порфирий

Първата официална среща на новия сръбски премиер бе със сръбския патриарх Порфирий

49
Първата официална среща на новия сръбски премиер бе със сръбския патриарх Порфирий

Новият сръбски премиер Милош Вучевич каза днес, че се радва, че първата му официална среща на новия пост е била със сръбския патриарх Порфирий в навечерието на най-големия християнски празник Великден, предаде Танюг.

„След съдържателен разговор помолих Негово Светейшество (патриарх Порфирий) за благословията му за изпълняването на една от най-отговорните функции в държавата,“ написа в профила си в Инстаграм Вучевич. Той отбеляза, че патриархът му е подарил икона на Свети Сава, „бащата на сръбската духовност, първия и най-големия сръбски просветител, основател на нашата църква.“

 Сръбският премиер оцени, че Сръбската православна църква е една от най-важните институции за сръбския народ.

Вучевич изпрати днес поздравление до патриарх Порфирий, духовенството и монашеството, както и православните вярващи, които празнуват Великден по Юлианския календар.

„От името на правителството на Република Сърбия и от мое име, честитя на вас – духовенството, монашеството и всички вярващи Великден, Възкресението на Божия син“, написа Вучевич, цитиран от правителствената пресслужба.

Тази седмица министрите на новото сръбско правителство положиха клетва в сръбския парламент. 

предишна статияЗадава ли се търговска война заради електрическите автомобили?
следваща статияВасилиева света литургия беше отслужена на Велика събота в столичната катедрала "Св. великомъченица Неделя"