Начало Свят Путин отново плаши с ядрена война

Путин отново плаши с ядрена война

49
Владимир Путин
Снимка: БТА

Президентът на Русия Владимир Путин каза, че ако американски военни влязат в Украйна, Русия ще ги третира като интервенционисти, според източници. Путин говори пред руски медии и изрази готовността си за разговори относно Украйна, но при условие, че те са базирани на реални факти. Той коментира и ситуацията на „линията на съприкосновение“, където руските сили са в пълен контрол, според него.

Относно украинските атаки, Путин посочи, че те имат за цел да повлияят на президентските избори в Русия или поне да затруднят нормалния изборен процес. Той сподели, че Русия е готова да отговори ядрено, ако бъде проведен някакъв ядрен опит от страна на САЩ.

В интервю за руската агенция „РИА“ и телевизия „Россия – 1“, Путин заяви, че Русия е подготвена за евентуална ядрена война от военно-технологична гледна точка, но за сега не се наблюдават тенденции за такова развитие. Той отбеляза, че в областта на руско-американските отношения и стратегическата сдържаност има достатъчно специалисти, което го накара да смята, че ядрената конфронтация е малко вероятна.

Путин подчерта, че използването на ядрени оръжия е част от ядрената доктрина на Русия и заяви, че страната е готова да приложи такава стратегия при нужда. „Оръжията са тук, за да се използват“, заяви той.

В интервюто той заяви и, че Русия не се намесва в чуждестранни избори и ще се работи с който и да бил избран за президент на САЩ. Призна, че предишният президент на САЩ Доналд Тръмп го критикувал за симпатизирането му към настоящия президент Джо Байдън.

Най-напред пътят на Финландия към НАТО, Русия ще разположи войни войници на границата си с нея и ще инсталира системи за унищожение. Присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО беше описано от Путин като безсмислена стъпка, която ще бъде отговорена с увеличение на руските военни присъствие.

Относно Северна Корея, президентът заяви, че тя не е поискала ядрена помощ от Русия, защото разполага със собствен ядрен потенциал. Той заяви, че няма планове за промени в правителството, тъй като то дава добри резултати.

предишна статияБургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ представи възможностите за професионална реализация в общините Поморие и Айтос
следваща статияБаба от Горна Оряховица блести в „Сделка или не“, докосна 100 бона (СНИМКА)