Начало Водещи Птица пътува гратис в полет Сингапур-Лондон

Птица пътува гратис в полет Сингапур-Лондон

2193
птица, полет

Птица размаха криле полет в полет от Сингапур до Лондон, стряскайки пътниците, след като изведнъж се появи в сектора за бизнес класа на самолет 12 часа след началото на полета.

Видеоклип, разпространяван в социалните мрежи показа птицата, кацнала на върха на облегалка за глава около два часа преди самолета да пристигне в британската столица.

Първият опит на член на кабинния екипаж на полета на „Сингапур Еърлайнс“ да улови създанието не успял, подтиквайки някои от пътниците да се присъединят към лова.

„Впоследствие тя е била уловена от екипажа с помощта на някои от пътниците на борда и предадена на властите, отговорни за карантина на животните при пристигането на самолета в Лондон“, се казва в изявление на авиокомпанията, цитирано от АФП.

В изявлението не е посочено как гратисчийката е успяла да се промъкне на полет SQ322 на 7 януари.

Но животното, за което се съобщава, че е от вида Обикновена майна (птица от семейство Скорецови) – тъмнокафява птица, родена в Южна Азия, е осъществила своето пътуване без да плати сериозната цена от 4400 долара, колкото струва пътуването от града-държава до Лондон.

предишна статияГрипна епидемия в 4 области
следваща статияКанада – предпочитана дестинация за обучение от турските студенти