Начало Водещи Промяната победи в София и откри нови перспективи

Промяната победи в София и откри нови перспективи

140
София
 
Снимка: БТА


Преди две години Партията Промяната влезе на политическата сцена в България с цел да представи алтернатива на съществуващото статукво.

Солидният брой на общинските съветници на Промяната показва, че те могат да бъдат активен фактор във формирането на общинската политика, която играе все по-голяма роля в българското общество, особено поради значителните средства, които се разпределят чрез общинските бюджети.

Това прави победата на Промяната в София от изключително значение по няколко причини.

Първо, София е политически център в България и влияе на националните тенденции. Това е градът, от който стартира политическата кариера на лидера на ГЕРБ, Бойко Борисов.

Второ, общинският бюджет на София е голям и това дава възможност на управляващите да вземат важни решения по отношение на разпределението на средствата.

Трето, Промяната спечели толкова места в общинския съвет, че е трудно да бъде пренебрегната от другите политически сили.

Резултатите от изборите в София показват силата на Промяната, но националната ситуация не се променя. ГЕРБ продължава да има по-голяма подкрепа извън София.

Това политическо равновесие може да е положително за България, като даде време на правителството да се справи с най-належащите проблеми на страната.

Прочетете още актуални коментари тук