Начало България Променлива облачност и дъжд на места се очакват днес

Променлива облачност и дъжд на места се очакват днес

59
дъжд
Днес ще вали

Очаква се променлива облачност днес, с по-сериозни превалявания от дъжд в западните райони.

Вятърът ще духа от запад-северозапад и ще бъде слаб до умерен, с изключение на южните източни райони, където ще е от юг-югоизток.

Максималните температури ще се движат между 12° и 17°, като в София ще бъде около 12°. Атмосферното налягане ще се увеличи малко над средното за месеца, според НИМХ.

В района на Черно море очакваме слънчево време с временни облачни нараствания. През сутринта може да има ниска облачност или мъгла.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще се движат между 8° и 10°, а температурата на морската вода ще е около 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините очакваме предимно значителна облачност, с мъгла по върховете през сутринта.

След обяд в западните планински масиви ще вали дъжд на места, а над 1700 метра – слаб сняг.

Вятърът ще духа от северозапад до умерен. Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде около 6°, а на 2000 метра – около 0°.

През нощта към понеделник може да вали слаб дъжд на места в Североизточна България.

В понеделник облачността временно ще се разкъса, но после отново ще нарасне. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен северозападен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 14° и 19°. През нощта към вторник от запад започва валеж от дъжд.

Във вторник очакваме облачно време с валежи от дъжд на много места, над 1200 метра в планините сняг. Обилни валежи ще има на места в Южна България. Вятърът ще духа умерен до силен от северозапад, в Източна България от североизток.

Вижте други новини тук

предишна статияИндексът на тържищните цени у нас тази седмица спада с над половин процент
следваща статияБайдън каза, че от двамата кандидати за президент, един е психически негоден, а „другият съм аз“